Izpis stanja na računu vrednostnih papirjev

Izpis stanja se lahko nanaša na poljubno izbrani dan (če v zahtevi za izdajo izpisa ta dan ni naveden, se upošteva stanje na zadnji dan pred izdajo izpisa).
 

Imetniki vrednostnih papirjev lahko izpis stanja prejmete na naslednje načine :

  • po pošti na vaš naslov stalnega prebivališča oz. na naslov, ki je v centralnem registru vrednostnih papirjev vpisan kot vaš naslov za pošiljanje pošte
    Če želite izpis prejeti po pošti na vaš naslov stalnega prebivališča oz. na naslov, ki je v centralnem registru vrednostnih papirjev evidentiran kot vaš naslov za pošiljanje pošte, nam to lahko sporočite:
     
  • po pošti na drug naslov, kot je vaš naslov stalnega prebivališča oz. vaš naslov, ki je v centralnem registru vrednostnih papirjev evidentiran kot vaš naslov za pošiljanje pošte
    V tem primeru je potreben najprej vpis naslova za pošiljanje pošte (oziroma sprememba že vpisanega naslova za pošiljanje pošte). To storite po običajnem postopku. Več 
  • z osebnim prevzemom na vložišču KDD v 4. nadstropju poslovne stavbe Eurocenter (Tivolska cesta 48, Ljubljana), in sicer v poslovnem času vložišča. Pri tem je potrebna identifikacija z osebnim dokumentom.

Po prejemu zahteve vam bo KDD poslala položnico in po prejemu plačila poslala izpis.

Izpis stanja za drugo polnoletno osebo lahko prevzamete le s pooblastilom, na katerem je overjen podpis imetnika. Za prevzem izpisa stanja mladoletnega otroka pa poleg svojega osebnega dokumenta potrebujete otrokov rojstni list.

Če niste imetnik vrednostnih papirjev in želite o tem potrdilo (npr. za uveljavljanje pravic iz socialnega varstva), prav tako uporabite obrazec:

Zahteva za izpisek stanja na računu vrednostnih papirjev

 Za izstavitev potrdila, da v centralnem registru vrednostnih papirjev niste vpisani kot imetnik vrednostnih papirjev, KDD nadomestila ne zaračunava.

 

Dokumenti

Zahteva za izpis prometnih transakcij na računu vrednostnih papirjev

Če potrebujete dodatna pojasnila, nam lahko pišete na info@kdd.si ali pokličete vsak delavnik med 9. in 15. uro našo brezplačno telefonsko številko:
 
 

Telefon

080 1252
01 307 35 00

E-naslov

info@kdd.si

Lokacija

Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana

Poslovni čas za stranke

Pon - pet: od 10.00 do 12.00
Sre: od 10.00 do 12.00 in od 14.00 do 15.30 ure