Pogosta vprašanja

 • Kolikšni bodo letni stroški na trgovalnem računu?

  Z Zakonom o nematerializiranih vrednostnih papirjih (ZNVP-1) je določeno, da letni strošek vodenja računa in vzdrževanja stanja vrednostnih papirjev na računu, ki ga vodi član KDD za fizično osebo, ne sme presegati 0,5 odstotka povprečne vrednosti nematerializiranih vrednostnih papirjev na tem računu. Niso pa to edina nadomestila, k plačilu katerih bi lahko bil zavezan imetnik. V vsakem primeru so relevantni vir tarife članov KDD, ki se medsebojno razlikujejo.

 • Katera opcija me nič ne stane?

  Nadaljnje imetništvo vrednostnih papirjev bo neizogibno povezano s stroški – ti se bodo razlikovali med posameznimi člani KDD (bankami in borznoposredniškimi družbami). Brezplačna je samo opustitev vrednostnih papirjev.

 • Kako lahko dobim delniško knjigo določene delniške družbe?

  KDD lahko posreduje podatke o imetnikih imenskih vrednostnih papirjih na podlagi prejete zahteve. V pomoč pri naročanju izpisa podatkov vam je obrazec Naročilo javnih podatkov iz delniške knjige imetnikov.
  Zahtevo lahko pošljete bodisi po pošti na naslov KDD d.o.o., Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana bodisi po telefaksu na številki 01 307 35 07 ali 01 307 35 08. Vaše naročilo nas bo doseglo tudi po elektronski pošti (DK@kdd.si), če je podpisana zahteva skenirana in poslana v priponki. Po prejemu zahteve vam KDD izstavi ponudbo za plačilo nadomestila za izpis podatkov in po izvršenem plačilu prejmete zahtevano delniško knjigo v obliki, kot jo naročite.

Telefon

080 1252
01 307 35 00

E-naslov

info@kdd.si

Lokacija

Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana

Poslovni čas za stranke

Z namenom preprečevanja širjenja okužb s SARS CoV2 strank do nadaljnega ne sprejemamo osebno; vloge stranke lahko pošljejo po pošti ali prek e-pošte.