Imetniki

imetniki

 

Skip Navigation LinksDomov·Imetniki·Poslovanje z VP·Izpis stanja na računu

Izpis stanja na računu vrednostnih papirjev

Izpis stanja se lahko nanaša na poljubno izbrani dan (če v zahtevi za izdajo izpisa ta dan ni naveden, se upošteva stanje na zadnji dan pred izdajo izpisa).
 

Imetniki vrednostnih papirjev lahko izpis stanja prejmete na naslednje načine :

  • po pošti na vaš naslov stalnega prebivališča oz. na naslov, ki je v centralnem registru vrednostnih papirjev vpisan kot vaš naslov za pošiljanje pošte
    Če želite izpis prejeti po pošti na vaš naslov stalnega prebivališča oz. na naslov, ki je v centralnem registru vrednostnih papirjev evidentiran kot vaš naslov za pošiljanje pošte, nam to lahko sporočite:
  • po pošti na drug naslov, kot je vaš naslov stalnega prebivališča oz. vaš naslov, ki je v centralnem registru vrednostnih papirjev evidentiran kot vaš naslov za pošiljanje pošte
    V tem primeru je potreben najprej vpis naslova za pošiljanje pošte (oziroma sprememba že vpisanega naslova za pošiljanje pošte). To storite po običajnem postopku. Več 
  • z osebnim prevzemom na okencu KDD v pritličju poslovne stavbe Eurocenter (Tivolska cesta 48, Ljubljana), in sicer v poslovnem času vložišča. Pri tem je potrebna identifikacija z osebnim dokumentom.

Po prejemu zahteve vam bo KDD poslala položnico in po prejemu plačila poslala izpis.

Izpis stanja za drugo polnoletno osebo lahko prevzamete le s pooblastilom, na katerem je overjen podpis imetnika. Za prevzem izpisa stanja mladoletnega otroka pa poleg svojega osebnega dokumenta potrebujete otrokov rojstni list.

Če niste imetnik vrednostnih papirjev in želite o tem potrdilo (npr. za uveljavljanje pravic iz socialnega varstva), prav tako uporabite obrazec Zahteva za izpis stanja na računu vrednostnih papirjev . Za izstavitev potrdila, da v centralnem registru vrednostnih papirjev niste vpisani kot imetnik vrednostnih papirjev, KDD nadomestila ne zaračunava.

Če potrebujete dodatna pojasnila, nam lahko pišete na info@kdd.si ali pokličete vsak delavnik med 9. in 15. uro našo brezplačno telefonsko številko:
 
 

Kontakt

KDD d.d.
Tivolska cesta 48
1000 Ljubljana

Telefon

01 307 35 00

Faks

01 307 35 07

E-pošta info@kdd.si