Komunikacija med članom-izdajateljem in KDD v zvezi s posredovanjem podatkov

Zaradi optimizacije delovnih procesov standardizirana komunikacija med članom-izdajateljem in KDD v zvezi s posredovanjem podatkov poteka prek zaščitene spletne strani .  

Za dostop do podatkov prek zaščitene spletne strani potrebujete kvalificirano potrdilo (certifikat), ki ga pridobite pri enem izmed ponudnikov kvalificiranih storitev zaupanja (POSTArCA, HALCOM-CA, SIGEN-CA, SIGOV-CA, AC-NLB). KDD morate posredovati javni del ključa v Base-64 encoded X.509 (.CER) obliki. Privatni ključ kvalificiranega potrdila varno hranite, da se zmanjša možnost zlorabe potrdila, npr. na pametni kartici, pametnem USB ključu (http://www.sigen-ca.si/varnoravnanje-spletna.php).

Za dostop do zaščitenih spletnih strani KDD potrebujete posodobljeno različico brskalnikov MS Edge, Chrome ali Firefox.

 

Za ureditev dostopa nam po pošti ali e-pošti na naslov pomoc@kdd.si posredujte:

Za zamenjavo kvalificiranega potrdila nam posredujete:

Za prejemanje podatkov prek zaščitene spletne strani KDD članom-izdajateljem dodatno nudi program usposabljanja oseb.
Če potrebujete dodatna pojasnila ali pomoč, vas prosimo, da vaša vprašanja naslovite na elektronski naslov pomoc@kdd.si.

Podatke je mogoče na KDD prevzeti tudi osebno. KDD podatke preda zakonitemu zastopniku člana-izdajatelja ali drugi osebi, pooblaščeni za prevzem podatkov.

Za pomoč pri naročanju in prevzemu naročenih podatkov smo vam na KDD z veseljem na voljo bodisi po telefonu na številki 01 307 35 00 bodisi po elektronski pošti na naslovu pomoc@kdd.si . Vaše naročilo nas bo doseglo po telefaksu na številkah  01 307 35 07 ali 01 307 35 08. Na nas pa se lahko obrnete tudi po pošti na naslov Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana.

 

Telefon

080 1252
01 307 35 00

E-naslov

info@kdd.si

Lokacija

Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana

Poslovni čas za stranke

Z namenom preprečevanja širjenja okužb s SARS CoV2 strank do nadaljnega ne sprejemamo osebno; vloge stranke lahko pošljejo po pošti ali prek e-pošte.